lørdag 6. desember 2008

14. døgn

Idag synte sola seg igjen. Hærleg! For to dagar sidan, blåste det opp til kvelden og sidan har det blese mykje heilt til no. Igår regna det og gynga att og fram og vi surfa på kjempedigre bårer. eller iallefall føltes dei kjempedigre ut. - 3-4 meter høge sei Stian at dei var. Når vi får vinden sånn rett bakfrå, då blir det mykje gynging og surfing. Vi ser at dei andre he begynt og hale innpå oss. Inatt prata eg med ein anna seilbåt som ville forbi oss. Det er ikkje bære å sette på blinklyset... han spurde etter farta og kursen og så sa han at vi måtte følge med kvarandre.. i fleire timar låg han bakom og lurte, og i og med at det var vindroret vårt som styrte båten, så slentra vi både hit og dit. såg sikkert litt rart ut. så eg tenkte at eg kunne prøve å handstyre båten når eg kom på vakt i 4 tida. trøste og bære meg. det er jammen ikkje enkelt å styre båten når himmel og hav er i bevegelse og ein har bære kompasset og styre etter. nei det gjekk så gale at han la tvert om kursen og styrte vekk frå oss. Han kom seg no trygt forbi etterkvart, med god avstand til oss.
Nede i sovelugaren låg Elia og Stian hulter til bulter og prøvde å søve. Steffen sa idag at han følte han hadde vør på fotballkamp i heile natt, han vart rett og slett mørbanka der framme i forpiggen. Vinden har løya litt no og vi håper at dønningane blir litt mindre etterkvart.

Når det er slik tullsjø, så brukar vi alltid redningsvest og sikkerheitsline som vi bind oss fast til båten med. Dette er særleg viktig om natta, fordi dei som har frivakt skal få søve i vissheit om at ingen dett på sjøen der ute.

Igår hadde vi skikkeleg innedag. Det regna og blåste og var veldig utriveleg ute. då las vi bøker og hoppa i senga og åt boksemat til middag. Så idag har vi vore ute og sola oss, eg laga kokt Wahoo med poteter og bacon, og guttane har faktisk bada i sjøen. Litt dønningar endå, men vi susar framover med forseil, mot solnedgangen og Karibien.

reidun, fredag 5 desember klokka 20.00.

posisjonen i skrivande stund er:
16.06 N
40.19 W

Ingen kommentarer: