onsdag 3. desember 2008

Hilsen fra grytastrandingane på Las Palmastur 12. til 19.nov.2008.


Etter noen måneders "hemmelige" forberedelser, forlot vi endelig fedrelandet til fordel for sol, varme og Good Mood, som lå ankret oppi Las Palmas sin fantastiske marina.

Vi bodde på hotel Pujol, på den smaleste delen av byen, absolutt å anbefale forresten,en finkombinasjon hvis en vil ha både by og badeferie.Vi hadde klarert medReidun og Stian på forhånd om vi kunne få komme nedover, dette bleholdt hemmelig, fordi vi ville overraske Steffen.Å det klarte vi! Han ble tatt på senga ja! Kjempeartig!
I løpet av ei kort uke fikk vi mange fine stunder sammen.Vi fikk hilst på mannskapet på noen av de andre norske båtene som lå der, vi fikk spist lunsjer og middager sammen. Perny, Atle og jeg fikk være i lag med Reidun og Elia en hel dag på Sight-Seeingbuss rundt omkring i LasPalmas sine gater og bydeler, mens Steffen og Stian tok med seg OleMathias på dykking utenfor den lange Canterasstranden, der det ligger noen rev som verner stranda mot de værste dønningene.Toppers for alle!
På søndagen var det store festligheter nede i marinaen, der noen av de påmeldte til ARC seilaset gikk i parade med musikk, fyrverkeri og konkuranser. En flott opplevelse der vi fikk et lite innblikk i hvor stort dette seilermiljøet egentlig er.
Mandag var Stian og Steffen opptatte med kurs, Reidun hadde vært tidligere. Vi turistene reiste nedtil Tourodalen v/Puerto Rico for å besiktige huset vi har leid til neste høst.
Tirsdag var vi så heldige å få "låne " Elia, slik at mammaen, pappaen og Steffen kunne være litt for seg sjølv og få proviantert til turen over Atlanteren og Caribien. Han er en ordentlig gromgutt, han Elia -veldig opptatt av ting rundt seg, elsker å springe og storkoste seg i vannet og i sanden, og ble sittende nesten en time å se på ei gravemaskin som jobbet på stranda.

Avskjedsmiddagen tok vi på en italiensk resturant v/strandpromenaden. På ei lita uke fikk vi oppleve tre friske, spreke ungdommer i båten Good Mood, som lever ut sine drømmer. Vi er imponerte over hvilke kunnskaper og erfaringer de allerede sitter inne med, måten de har forberedt seg på både psykisk og fysisk, hjelpemidlene de har innstalert og ikke minst lært seg å bruke. Problemene som de har hatt så langt har de løst på en flott måte og vennskapet og tilliten de har til hverandre, står det stor respekt av.

Tusen takk for at vi fikk være hos dere denne uka - det var virkeligen opplevelse for sjel og sinn. Vi er så gla i dere og ønsker dere alt godt på turen videre. Vi legger ut en del av bildene fra turen som et minne om disse dagene.

Klemmer fra Perny, Ole Mathias, Atle og Else Karin

1 kommentar:

HildeD sa...

Unskyld meg, men no synest eg dåkke skal love han Elia noko godt viss han kan sei Steffen! Det er då ikkje så vanskeleg Elia! Farmor ;-)